Ağır Ceza Avukatı

Ülkemizde suç ve ceza  denilince ceza hukuku kavramı ortaya çıkmaktadır. Halk arasında Ceza avukatı (Hukuken böyle bir tabir yoktur) diye tabir edilen avukatlar; her avukatın yapması gerekenler gibi  savunma işlevini yerine getirmeye çabalarlar. Kişinin özgürlüğü için çalışırlar. Sanığı temsil yüce mahkemelerde temsil eder. Temsil ederken de deliller sunar, tanıklar dinletilir. Fakat sanığın yerine olayı anlatmaz, olaylar sanık tarafından anlatılır.

Ceza hukuku davaları uzun soluklu davalardır. Kısa sürede bitmesi mümkün değildir.

5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan tüm suçlar için avukatlık yapılabilir. Bu suçlar örnek olarak şunlardır;

Ceza Kanununda Yer Alan Suçlar

Kasten Öldürme, Taksirle Öldürme, Kasten Yaralama, Taksirle Yaralama, İşkence, Cinsel Saldırı, Çocukların Cinsel İstismarı, Reşit Olmayanla Cinsel İlişki, Cinsel Taciz, Tehdit, Şantaj, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Konut Dokunulmazlığının İhlali, Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma, Hakaret, Haksız Fiil Nedeniyle veya Karşılıklı Hakaret, Kişiler Arasındaki Konuşmaların Dinlenmesi ve Kayda Alınması, Özel Hayatın Gizliğini İhlal, Kişisel Verilerin Kaydedilmesi, Verileri Hukuka Aykırı Olarak Verme veya Ele Geçirme, Hırsızlık, Nitelikli Hırsızlık, Yağma (Gasp), Nitelikli Yağma (Nitelikli Gasp), Mala Zarar Verme, Güveni Kötüye Kullanma, Dolandırıcılık, Suç Eşyasının Satın Alınması veya Kabul Edilmesi, Trafiğin Güvenliğini Tehlikeye Sokma, Trafiğin Güvenliğini Taksirle Tehlikeye Sokma, Kişilerin Hayatını ve Sağlığını Tehlikeye Sokacak Biçimde İlaç Yapma veya Satma, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti, Kullanmak için Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, – Kabul Etmek veya Bulundurmak, Parada Sahtecilik, Mühür Bozma, Resmi Belgede Sahtecilik, Özel Belgede Sahtecilik, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Müstehcenlik, Kumar Oynanması için Yer ve İmkan Sağlama, Çocucuğun Kaçırılması ve Alıkonulması, İhaleye Fesat Karıştırma, Ticari Sır, Bankacılık Sırrı veya Müşteri Sırrı Niteliğindeki Bilgi veya Belgelerin Açıklanması, Tefecilik, Bilişim Sistemine Girme – Sistemi Engelleme – Bozma -Verileri Yok Etme veya Değiştirme, Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması, Zimmet, İrtikap, Rüşvet, Zor Kullanma Yetkisine İlişkin Sınırın Aşılması, Görevi Kötüye Kullanma, Görevi Yaptırmamak İçin Direnme, İftira, Yalan Tanıklık, Suç Delillerini Yok Etme – Gizleme veya Değiştirme, Anayasayı İhlal  suçlarıdır.

Sonuç olarak sizde bu sayılan suçlardan dolayı Ağır Ceza Mahkemeleri ve Ceza Mahkemelerinde yargılanıyorsanız, iyi bir avukattan yardım almanız sizin yararınıza olacaktır.

Mardin Merkezde Bulunan Ceza Mahkemeleri:

Mardin merkezde; 5 adet Ağır Ceza Mahkemesi, 2 adet Asliye Ceza Mahkemesi, 2 adet Sulh Ceza Mahkemesi ve 1 adet İcra Ceza Mahkemesi görev yapmaktadır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu